Het project Perchtoldsdorf Wenen betreft een investering in de directe omgeving (‘Speckgürtel’) van de Oostenrijkse hoofdstad.

Perchtoldsdorf Wenen

Wenen, Oostenrijk

48.120651 | 16.265836

Deze randgemeente dateert uit de 12e eeuw en ligt ingesloten tussen de stad Wenen, het ‘Wienerwald’ en de wijngaarden. Perchtoldsdorf heeft een stabiele maar hoog opgeleide populatie met één van de hoogste gemiddelde inkomens in Oostenrijk.

Het project bestaat uit renovatie en uitbouw van een bestaand pand tot 9 koopappartementen in het centrum van Perchtoldsdorf. Voor de uitbouw wordt een deel van het hoekpand gesloopt waarna een parkeerkelder wordt gerealiseerd. De royale binnentuin blijft behouden waardoor ieder appartement kan beschikken over een buitenruimte.

In samenspraak met makelaars is bij de planindeling rekening gehouden met een gemiddelde appartement grootte van ca. 100 m². De eenheden zullen na oplevering voor gemiddeld € 4.300 m² worden verkocht (excl. buitenruimte en parkeerplaatsen). Deze verkoopprijzen passen binnen de wensen en mogelijkheden voor de lokale bevolking die graag binnen de dorpskern blijft wonen. De appartementen zullen grotendeels binnen het dorp cq. de regio worden aangeboden en verkocht.

De geprognosticeerde verkoopprijzen zijn concurrerend met die van woningen in de omgeving en zeker ten opzichte van de veel hogere prijzen in het centrum van Wenen dat op ca. 15 autominuten van Perchtoldsdorf ligt. Het geeft vertrouwen dat de lokale partner zich garant zal stellen dat een voorverkoopeis (als die überhaupt door de bank vereist is) niet tot vertraging van de bouwstart zal leiden en dat zij met 10% in het risicodragend eigen vermogen van het project blijven participeren.

Kerngegevens

Projectnaam
Perchtoldsdorf Wenen

Locatie
Perchtoldsdorf; een randgemeente van metropool Wenen

Vastgoedcategorie
Herontwikkeling bestaand pand tot 9 koopappartementen

Verwachte investeringshorizon
30 maanden

Exit strategie
Verkoop aan eindgebruikers en/ of beleggers

Risicodragend eigen vermogen
€ 700.000

Prognose netto vermogensgroei/ rendement
50% over 30 maanden looptijd/ 20% per jaar (ROI)

Onderscheidend

Centraal gelegen herontwikkelingsmogelijkheid in een welvarende randgemeente van Wenen.

Woningtekort is de basis voor snelle verkoop en korte projectduur.

Risico beperkt door herontwikkeling van bestaand pand en late instap in de ontwikkelingscyclus.

Eenvoudige structuur met deelname via een Nederlandse B.V. in een Oostenrijkse GmbH.

Geen individuele aangifte door investeerders in Oostenrijk, fiscale afrekening vindt op projectniveau plaats.

Locatie

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op +31 (0)20 21 03 180 of invest@realiance.nl