Skip to main content

Gezondheidsangst in verband met COVID-19

By 12 maart 2020juli 13th, 2020Algemeen

Relaties van REALIANCE vertrouwen erop dat de vastgoedportfolio professioneel wordt beheerd. Nu de wereld te maken heeft met een ongekende gezondheidsangst in verband met COVID-19 (Corona-virus), is dit belangrijker dan ooit.

Veel landen in Europa en ook de Verenigde Staten zijn door forse maatregelen inmiddels in een gehele of gedeeltelijke ‘lock-down’. Dat er sprake is van enorme maatschappelijke, economische en financiële impact is helder. Wat de uiteindelijke economische gevolgen op portfolio-/ projectniveau zullen zijn zal de komende periode nader inzichtelijk worden.

Ondanks dit blijven fundamentele waarden, zoals demografische groei en positieve woningmarktontwikkelingen, in de markten waar REALIANCE actief is overeind. Voor wat betreft bestaande appartementencomplexen zal een correctie op korte termijn mogelijk leiden tot lagere huren. Dit zal naar de mening van REALIANCE op middellange en lange termijn vooralsnog niet het geval zijn. Projectontwikkelingen zullen onvermijdelijk vertragingen oplopen. Dit geldt voor vergunningstrajecten, lopende financieringsaanvragen, bouwvoortgang, verkoop en verhuur van complexen en individuele woningen/ appartementen. Op individueel projectniveau wordt hier de komende weken nader over gecommuniceerd.

REALIANCE en haar lokale partners hebben tevens actie ondernomen met betrekking tot de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen in de waardeketen. In Nederland worden de maatregelen en de richtlijnen van het RIVM gevolgd en het team is technisch uitgerust om de werkzaamheden indien noodzakelijk op afstand uit te voeren. Tevens zijn met ingang van vrijdag 13 maart 2020 alle niet-essentiële zakenreizen/ projectbezoeken opgeschort en persoonlijke afspraken/ vergaderingen geminimaliseerd en/ of worden telefonisch gevoerd.

Het REALIANCE team staat voortdurend voor uitdagingen/ kansen en is immer in staat geweest dit samen met haar partners in business adequaat te managen en/ of deze te benutten. Dit is uitsluitend mogelijk met blijvend vertrouwen, gewaardeerde adviezen en support van alle relaties. Met dat commitment in gedachten, zal er ook nu met alle mogelijke inzet gewerkt worden om de gezamenlijke doelstellingen te realiseren.